ABD’nin güneydoğusundaki Kuzey Karolina eyaleti sel felaketi ile mücadele ediyor. Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda şu ana kadar 2 kişinin öldüğü, 20 kişinin ise halen kayıp olduğu bildirildi.

Haywood Bölgesi Şerifi Ofisi tarafından dün Twitter’dan yapılan açıklamada “200’den fazla görevli Pigeon Nehri boyunca arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor” denildi.

Tropik Fırtına Fred, Pigeon Nehri’nde su seviyesinde artışa neden oldu. Yetkililer, nehir seviyesinin altı metreye yükseldiğini açıkladı.

Sel baskınının şiddetini ‘tarihi’ olarak nitelendiren ve olağanüstü hal ilan eden eyalet valiliğinin açıklamasına göre pazartesi ve çarşamba günleri arasında bölgenin batısına yoğun miktarda yağmur yağdı.

Eyalet Valisi Roy Cooper duruma dair şunları söyledi:

“Bu acil bir durum. Arama kurtarma çalışmalarında hayat kurtarmak için çalışmalar sürüyor. Enkaz kaldırılarak mağdurlara yardım edilecek.”

WYFF4 radyosuna konuşan Haywood Bölgesi Şerifi Greg Christopher da “Hayatta kalanları bulmak için arabaları, evleri ve binaları aradık” dedi.

Aynı radyoya açıklamalarda bulunan bölge sakinlerinden Nathan Yabrough, Cruso köyü yakınlarındaki selden etkilenen evinin bahçesindeki suyun sadece 45 dakikada iki metreye yakın yükseldiğini söyledi. Yabrough, “Sel suyu evin yakınındaki bir noktaya doğru aktı” dedi.

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski