Dünya genelinde yaşanan gıda krizinin ardından bilim insanları tarafından çeşitli senaryolar hazırlanmaya devam ediliyor. Bilim insanları tarafından yayınlanan bir raporada Dünyanın sadece 27 yıllık gıda stokunun kaldığını belirten uzmanlar, kıyamet günü olarak da 24 Nisan 2049'a işaret ediyor.

Rusya ve Ukrayna savaşı başta olmak üzere koronavirüs salgının da etkisiyle dünya genelinde gıda krizi yaşanmaya başladı. Özellikle ayçiçek yağı, sebze ve et fiyatlarında ciddi bir yükselme meydana geldi.

Dünyada gıda konusunda yaşanan bu gelişmeler, bilim camiasının da bir numaralı gündem maddesi haline geldi. 

Çalışmanın yazarları arasında yer alan Sosyobiyolog Edward Wilson, "Dünyanın insanları beslemesi için bir sınır var. Dünyadaki herkes vejetaryen olsa bile üretilen et yetmiyor. 2049'larda dünya nüfusu 10 milyarı bulacak ve dünyanın bu kadar insanı beslemeye gücü yetmeyecek" dedi.

Bilim insanları ayrıca 2049 yılına ilişkin tahminlerde de bulundu. Uzmanlar, dünyanın sadece 27 yıl 251 günlük gıda stoku kaldığını belirterek, dünyada yaşanan diğer değişimlerin de etkisiyle 2049 yılı 24 Nisanı'nı kıyamet olarak gördüklerini belirtti.


NOT: Kıyamet bu tarihte kompayacak da olsa istatistiksel olarak bu şekilde giderse önümüzdeki yıllarda ciddi bir kıtlık yaşanacağı görülüyor.

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski