İstanbul'da beklenen son 35 yılın en yoğun kar yağışı ile ilgili saat veren Bakan Karaismailoğlu, "Cumartesi saat 18.00'den pazar sabah 06.00'ya kadar sıkıntılı durum gözüküyor. Onun için de tedbirlerimizi aldık" ifadelerini kullandı. Kar çalışmalarıyla ilgili son bilgileri de aktaran Karaismailoğlu, "Çalışmalarımız olağanüstü devam ediyor" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için günlerdir uyardığı 35 yılın en yoğun kar yağışı gece saatlerinde başlayarak gün içinde etkisini hissettirdi ancak gerçek şiddetini cuma günü gösterecek. Yapılan çalışmalar ve beklenen kar yağışıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarda bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, yoğun kar yağışı ile ilgili saat vererek "Cumartesi saat 18.00'den pazar sabah 06.00'ya kadar sıkıntılı durum gözüküyor. Onun için de tedbirlerimizi aldık" ifadelerine yer verdi.

Çalışmalardaki son durumla ilgili de bilgi veren Karaismailoğlu, "Kar yağışı nedeniyle teyakkuz halindeyiz. Marmara Bölgesi'nde bütün ekiplerimizle karla mücadele çalışmalarımız olağanüstü devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bakan Karaismailoğlu, uçuşlarla ilgili "İstanbul Havalimanı'nda sefer iptalleri olmadığı gibi gecikmeler de yok. Bugün 752 uçuş planlanmıştı. 500'ü tamamlandı, gün içerisinde 752'ye ulaşacağız" dedi.

Ayrıca Bakan Karaismailoğlu, İstanbul'da ağır vasıtaların kontrollü geçiş uygulamasını kaldırdıklarını, bu araçlar için herhangi bir kısıtlama olmadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "İstanbul'da kar yağışının Cuma günü çok daha etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığı da ciddi oranda düşecek ve yollarda buzlanma artacak. İstanbulluları yarın da zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla kesinlikle yola çıkmamaları konusunda bir kez daha uyarmak isterim" paylaşımında bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, asgari seviyede personel bulundurulması şartıyla güvenlik, sağlık, ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personel ile kamu kurumlarındaki hamile, malul ve engellilerin yarın idari izinli sayılacaklarını duyurdu.

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski