Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilisi Subeyhat, ülkedeki aktif vakaların yüzde 70'nin Delta varyantı olduğunu açıkladı.

Dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken yeni varyantlar da endişe yaratıyor. Koronavirüsün daha bulaşıcı varyantı olan ve ilk olarak Hindistan'da tespit edilen Delta virüsü de birçok ülkede baskın tür halini aldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilisi Visam Subeyhat da Filistin'in Sesi radyosuna yaptığı açıklamada Kovid-19 salgının Batı Şeria'da yükselişe geçtiğini ifade etti. Ülkedeki aktif vakaların yüzde 70'nin Delta varyantı olduğuna dikkat çeken Subeyhat, Filistin'in Kovid-19 salgınında dördüncü dalgaya girmiş olabileceğini vurguladı.

BATI ŞERİA'DA 225 YENİ VAKA

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte işgal altındaki Batı Şeria'da 225 yeni vakanın belirlendiği aktarıldı.

Bunun nisan ayından bu yana görülen en yüksek günlük vaka olduğu kaydedildi. Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ise son 24 saatte 152 yeni vakanın tespit edildiği belirtildi. Böylece yaklaşık 5,2 milyon nüfusa sahip Filistin'de toplam vaka sayısı 349 bin 108'e ulaştı, virüs nedeniyle 3 bin 891 kişi ise hayatını kaybetti.

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski