Yaz mevsimiyle birlikte seyahat kısıtlamalarının kalkması ve Delta varyantının da hızla yayılmasıyla birlikte dünyanın birçok bölgesinde corona virüsü vakaları tekrar tırmanışa geçti. Türkiye'de de günlük vaka sayıları 5 haneli sayılara çıkarken, birçok ülke aşı olmayanlara kısıtlama getirmeye başladı.

Corona virüsü salgını birçok ülkede hızla yayılırken, hükümetler aşı olmayanlara kısıtlama getirmeye başladı. Birçok ülkede restoranlar, kamuya açık alanlar, spor salonları ve sinema-tiyatro salonları gibi alanlara girişte aşı olunduğuna dair belge istenmeye başladı bile…

Türkiye’de de vaka sayıları 10.000 seviyesinin üzerinde seyrederken başta Avrupa Birliği’ne üye bazı ülkeler olmak üzere İsrail, Birleşik Krallık, Rusya’da birçok işletme ve alana girişte aşı kartı sorulmaya başlandı.

Fransa ve İtalya corona virüsü aşılarının belgelerinin birçok ülkede kullanılmasına yeşil ışık yaktı. Sağlık çalışanları gibi belirli gruplar haricinde corona virüsü aşısının bir zorunluluk olmadığı İtalya’da kapalı alanda yemek yemek ya da spor salonuna gitmek isteyenlerin aşı olduğuna dair belgeleri göstermesi gerekiyor. Avrupa’da hükümetler yeni bir corona virüsü dalgasıyla kapanmaya gidilmesinin ekonomik ağırlığını kaldıramayacaklarını düşünerek harekete geçiyor. İtalya’da “yeşil geçiş” Fransa’da ise “sağlık kartı” olarak tasarlanan bu aşı kartları ile başka ülkelere seyahatin de önü açılacak.

YASAKLAR AŞIYA TALEBİ ARTIRDI

QR kod ister bir kağıda basılı olarak ibraz edilebilirken istenirse de cep telefonu aracılığıyla gösterilebilecek. Bu uygulama ile ilgili geçen hafta bir açıklama yapan İtalya Başbakanı Mario Draghi, “Yeşil geçiş, insanların yaptıkları şeylere devam etmesini sağlıyor ve diğer insanlara hasta ya da virüsü bulaştırıcı olmadıklarının garantisini veriyor” dedi. İtalya’nın Başbakanı, Fransa, İngiltere ve İspanya’da vaka sayılarının artmasını göstererek, “Eğer orada olanları görmezsek ve harekete geçmezsek İtalya’da da bunların yaşanabileceğini anlamalıyız” ifadesini kullandı.

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski