Fransa'da sağlık kartı uygulaması planı sebebiyle sokaklar karıştı. Paris'te aşı karşıtı protestocular polisle karşı karşıya geldi. Güvenlik güçleri eylemcilere basınçlı su ve gözyaşartıcı bombalarla müdahale etti.


Paris sokakları yine karıştı. Hükümetin hazırladığı yasa tasarısı, basın kuruluşları, sendikalar ve dernekler tarafından protesto edildi. Gösterilere polisin müdahalesi sert oldu.

Geçtiğimiz aylarda Fransa'da emeklilik yasasına karşı başlayan ve sarı yeleklilerin başını çektiği gösteriler, polis şiddetine sahne olmuştu. Yaşanan şiddet görüntüleri sosyal medyada yayınlanmış, tepkiyle karşılanmıştı. Bunun üzerine hükümet bir tasarı hazırladı ve polis görüntülerini yayınlayanlara 1 yıl hapis ve 45 bin Avro ceza verilmesini istedi. Polisin şiddet eylemlerini meşrulaştıran bu talep, yeni gösterilere yol açtı.

Basın kuruluşları, sendikalar ve insan hakları dernekleri Fransa genelinde eylemler düzenledi. Başkent Paris'teki göstericiler "Macron istifa" ve "özgürlük" sloganları attı. Yürüyüşe geçmeye çalışan eylemciler polis engeliyle karşılaştı.

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski